NGO’s Al Hoceima solidair met winkeliers Nador en waarschuwen voor economische crisis in Arif

Twaalf verenigingen en vakbonden in Al Hoceima hebben in een gezamenlijke verklaring hun solidariteit met de winkeliers van de afgebrande winkelcentrum in Nador uitgesproken. Zij riepen de autoriteiten op om de winkeliers te vergoeden en een onderzoek te starten naar de oorzaak van de brand.

De verklaring trekt ook aan de noodklok vanwege de economische stagnatie in Arif en roept de Allawitische autoriteiten op om een duidelijke visie te presenteren voor een opleving van de economie in de regio.

De maatschappelijke organisaties bekritiseren ook ”het verdachte stilzwijgen van de autoriteiten met betrekking tot de verschrikkelijke economische recessie die Arif doormaakt”.

De verklaring noemt ook een paar factoren die de Riffijnse economie hebben verlamd en het langzaam doden. ‘Met als gevolg dat de jongeren het gebied ontvluchten, met name naar Europa‘, voegt het eraan toe.

De factoren zijn volgens de maatschappelijke organisaties als volgt:

  • De opeenvolgende branden die uitbreken in de markten van de steden Nador, Tanger en Al Hoceima. Waarvan de laatste tragedie de brand in het winkelcentrum van Nador was.’
  • Het falen van een aantal overdekte markten in het kader van de herstructurering in verschillende streken, waaronder de complexen in Mirador en Ait Bouayach.
  • De sluiting van de grenzen met Ceuta en Melilla waardoor veel gezinnen hun inkomstenbron verloren.
  • Het overspoelen van het gebied met grote buitenlandse supermarktketens.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.