Nieuwe coronamaatregelen in Marokko, avondklok om 21:00

Het Marokkaanse regime heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van corona te bestrijden. Deze maatregelen gaan in vanaf morgen om 21:00.

De nieuwe maatregelen omvatten avondklok van negen uur ’s avonds tot vijf uur ’s ochtends, evenals een verbod op reizen van en naar de steden Casablanca, Marrakech en Agadir. Uitgesloten van deze beslissing zijn gevaccineerde personen die “vaccinatiepaspoort” hebben, personen met dringende medische aandoeningen, personen die belast zijn met het vervoer van goederen, naast werknemers in de publieke en private sector die in het bezit zijn van een ondertekend “opdracht tot missie”-document en verzegeld door hun superieuren op het werk.

Vanaf morgen zullen ook de restaurants en cafés om negen uur ’s avonds. Evenals het sluiten van Hamams, sporthallen en overdekte zwembaden. Bijeenkomsten en activiteiten mogen niet meer dan 25 personen hebben, met de verplichting om een ​​vergunning te verkrijgen van de lokale autoriteiten indien dit aantal wordt overschreden.

De capaciteit van de hotels zal vanaf morgen beperkt worden tot 75%.

Deze maatregelen gelden naast de eerdere maatregelen die zijn genomen (verbod op het houden van rouwceremonies, verbod op het organiseren van bruiloften en feesten, beperking van de capaciteit van openbaar vervoer, restaurants, cafés en openbare zwembaden tot 50 procent.)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.