Nieuwe zeldzame vleermuis ontdekt in Noord Afrika krijgt Amazigh naam

Een internationaal team van onderzoekers hebben onlangs twee nieuwe soorten vleermuizen ontdekt. De eerste komt voor in bosrijke gebieden in Europa. De twee soort, zeer zeldzaam volgens de onderzoekers, komt voor in een beperkt aantal grotten in de bergen van Arif, Marokko en Algerije. Volgens het onderzoek is dit nieuwe ontdekte soort uiterst zeldzaam en kwetsbaar, aldus Yahoo.

”Het is mogelijk dat de nieuwe soort al opgenomen dient te worden in de lijst van soorten die met uitsterven worden bedreigd”, aldus de onderzoekers uit Spanje, Frankrijk en Zwitserland.

De onderzoekers zeggen dat de ontdekte soort zeer waarschijnlijk inheems is aan Noord Afrika, vandaar dat het de naam ”Myotis Zenatius” kreeg: Myotis is een geslacht van vleermuizen uit de familie der gladneuzen. Zenatius verwijst naar de Amazigh confederatie Zenata waartoe o.a. de Riffijnen en de Chaoui in Algerije behoren.

De vleermuis is niet de enige diersoort die een Amazigh naam draagt, veel diersoorten die inheems zijn aan Noord Afrika dragen een Amazigh naam, waarvan de bekendste de Amazigh /Berber paard, de Amazigh/Berberleeuw en de Amazigh/Berberaap zijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.