Nieuws uit Oukkacha na familiebezoek

De families van de Riffijnse gedetineerden hebben vandaag een bezoek gebracht aan hun dierbaren in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca.

Het eerste bericht dat is binnengekomen is dat van de zus van Mohamed El Haki. Hanan El Haki zegt dat Mohamed bezocht werd door haar zwager en zus. Het lichaam van Mohamed is mager, zijn gezicht is bleek en hij praat met moeite als gevolg van de hongerstaking die hij sinds donderdag voert.

Pogingen of hem te laten stoppen met zijn hongerstaking zijn mislukt. El Haki zei tegen zijn zus dat hij niet stopt totdat de transfer van Achraf El Yakhloufi ongedaan wordt gemaakt, hij mag inschrijven voor een masteropleiding, evenals de rest van medegedetineerden die dat ook wil, plus toegang tot medische zorg.
Mohamed El Haki herinnerde zijn zus dat hij de eed heeft afgelegd en gestreden heeft voor zijn waardigheid en rechten en dat hij nog steeds strijdt en de eed niet zal verloochen al is dat ten koste van zijn leven.

”Ondanks de hongerstaking en vermoeidheid blijft hij glimlachen” zegt zijn zus. De Riffijnse activist groet en bedankt iedereen die zich inzet voor de activisten en hun zaak. El Haki sloot af met: ”Met jullie (sympathisanten) zetten wij door op het pad (der strijd) en uit jullie solidariteit putten wij onze kracht en standvastigheid… Groeten aan Arif, haar inwoners en haar zee.”

Verwacht wordt dat in de komende uren nog meer nieuws volgt over de rest van de activisten. ArifNews zal dit bericht blijven updaten.

 

Update 1
Achraf El Yakhloufi die verplaatst is naar de gevangenis in Tifelt heeft zijn familie gebeld. Achraf meldt dat hij nog steeds in hongerstaking is en dat hij niet zal stoppen totdat de gevangenisdirectie schriftelijk akkoord gaat met zijn eis.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.