Nog een prestigeproject die de naam van Mohamed VI draagt

Gisteren gaf de Marokkaanse koning het startsein voor de bouw van het hoogste gebouw in Afrika. De wolkenkrabber die in Rabat-Sale komt zal de naam van de Marokkaanse koning Mohamed VI dragen. De bouw van het project zal gerealiseerd worden door een Marokkaans bedrijf, een Chinees bedrijf en het Belgische BESIX.

Het gebouw komt in opdracht van de Banque Marocaine du Commerce Extérieur (BMCE Bank). In een toespraak van de president van BMCE Othman Benjelloun zei hij te hopen dat Mohamed VI het gebouw zijn koninklijke zorg schenkt door het naar zich te noemen.

Het gebouw zal 250 meter hoog zijn, 55 verdiepingen tellen en 4 miljard dirham (+/- 400 miljoen euro) kosten. Het gebouw zal beschikken over kantoren, woningen en een hotel.

Othman Benjalloun komt uit Fes en hoort bij een bekende familie die eeuwenlang trouwe dienaars zijn van de Allawieten. De miljardair is getrouwd met Leila Mezian, de dochter van de Riffijnse verrader Mohamed Meziane die voor Spanje vocht en de rechterhand van de dictator Franco was (niet te verwarren met Mohamed Amezian uit Azghenghan of Mohamed Amezian uit Ait Boukhlef).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.