Nog meer steun voor Zafzafi’s nominatie

Nadat Nasser Zafzafi gisteren officieel genomineerd werd door 42 EP-leden voor de Sakharovprijs, is er vandaag nog meer steun gekomen voor de Riffijnse activist die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit in Oukkacha.

Vandaag maakte een hele fractie bekend Nasser Zafzafi te steunen in de race naar de Sakharovprijs voor vrijheid van denken. Het gaat om de linkse fractie GUE/NGL die 52 EP-leden telt. Dit is een belangrijke prestatie die in het begin onmogelijk werd geacht door bevriende EP-leden. Maar dankzij hun inzet en het harde werk van de Werkgroep Sakharov Nasser is het alsnog behaald.

Er zijn namelijk twee manieren om iemand te nomineren voor de Sakharovprijs:
1- Een fractie nomineert een kandidaat.
2- 40 EP-leden van verschillende fracties overtuigen om te stemmen op een bepaalde kandidaat.

Nasser Zafzafi is op beide manieren genomineerd, het vergoot zijn kans om de volgende ronde door te komen. Hoeveel nieuwe EP-leden de nominatie van Nasser steunen is nog niet bekend. Omdat er al leden van GUE/NGL individueel voor Nasser hadden gestemd.

Er moet echter nog veel gedaan worden om nog meer steun binnen te halen voor de nominatie van de Riffijnse activist. Nasser Zafzafi neemt het namelijk op tegen geduchte tegenstanders, zoals elf NGO’s die mensenrechten beschermen en het leven redden van vluchtelingen en migranten in de Middellandse Zee. Deze elf NGO’s treden op als 1 kandidaat in de race naar de Sakharovprijs.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.