Noorwegen wil onderzoek naar onthoofde Scandinavische toeristen

Foto van de twee slachtoffers. Bron: Aftenposten.no

Volgens verschillende Marokkaanse nieuwssites is Noorwegen van plan agenten te sturen naar Marokko om mee te doen met het onderzoek naar de moord op een Noorse en een Deense vrouw die gisteren werden vermoord.

De slachtoffers zijn de 24-jarige Deense Louisa Vesterager Jespersen en de 28-jarige Noorse Maren Ueland. Volgens het laatste nieuws werden de twee toeristen meerdere malen gestoken voordat zij onthoofd werden.

De twee Scandinavische vrouwen waren in Marokko aangekomen om de Toubqal-berg te beklimmen. Maandagochtend werden zij dood teruggevonden door dorpelingen.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten zouden drie verdachten hebben geïdentificeerd, een daarvan is gearresteerd in de stad Marrakech. De Marokkaanse media zegt dat de drie verdachten zich bevonden in een tent naast die van de slachtoffers. De drie verdwenen de nacht van de moord, twee zouden uit Safi komen en de derde uit Marrakech. Dezelfde bronnen melden dat de verdachte uit Marrakech zijn identiteitskaart in de tent zou zijn vergeten waardoor de Marokkaanse veiligheidsdiensten hem snel kon identificeren.

Sommige mediabronnen spreken over een mogelijk complot om ”het toerisme in Marokko een klap toe te dienen zo vlak voor de nieuwjaarsvakantie”. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor het Marokkaanse regime dat steeds dieper in de schulden zinkt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.