Officiële coronacijfers in Marokko zijn tegenstrijdig!

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid besloot geen cijfers meer te publiceren over het aantal coronagevallen per regio en zich enkel te beperken tot het percentage ten opzichte van het landelijk beeld. Een besluit die veel vragen opriep over de reden en het doel erachter.

Het besluit veroorzaakte grote onvrede onder degenen die de coronacrisis volgen, meldt het regimegezinde Hespress. Media en activisten op sociale media zeggen dat de cijfers die het ministerie van Volksgezondheid en de cijfers die haar regionale directoraten publiceren niet overeenkomen.

Zo meldde het ministerie gisteren om 16:00 lokale tijd dat het percentage corongevallen in de regio Guelmim-Oued Noon 0.7% was. In de ochtend van dezelfde dag was het nog 0.67%, wat betekent dat er coronapatiënten zijn bijgekomen in de regio. De regionale directoraat van het ministerie van Volksgezondheid heeft het echter ontkent en zegt dat er geen nieuwe coronapatiënten zijn geregistreerd.

Ook in de regio Bni Mellal-Khenifra waren de cijfers van het ministerie en haar regionale directoraat tegenstrijdig. Volgens het ministerie was het aantal coronapatiënten in de regio 109. Het regionaal directoraat van het ministerie van Volksgezondheid in de regio ontkent het en zegt dat het aantal coronagevallen in de regio 99 is.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.