Olieprijzen schieten omhoog in Marokko

De prijzen voor de verschillende oliën in Marokko zijn de afgelopen dagen enorm toegenomen. Burgers, wiens koopkracht al achteruit is gegaan door o.a. coronamaatregelen, hebben boos gereageerd op de zoveelste prijsverhoging van een basisproduct.

De olie wordt beschouwd als een essentieel ingrediënt in de Amazigh / Noord-Afrikaanse keuken. Het wordt dagelijks gebruikt bij de bereiding van verschillende gerechten van de normale burger.

De toename bedroeg twee dirham voor een fles van één liter en 10 dirham voor een fles van vijf liter, meldt Hespress. Sommige winkeliers weigerden olie in te kopen bij de groothandel omdat ze vrezen dat de burgers het niet gaan kopen voor de nieuwe prijs.

De verschillende bedrijven die actief zijn in deze industrie hebben tegelijkertijd besloten de prijs te verhogen. Burgers vrezen dat er sprake is van geheime afspraken tussen deze bedrijven en dat zij de dupe worden. Op sociale media gaan er al oproepen rond om de olie te boycotten om een verlaging van de prijs af te dwingen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.