OM: De volksbeweging is verraad en deelnemers moeten dood

Tijdens de zitting van de Riffijnse activist Elmortada Iamrachen gisteren zei de officier van justitie dat de Riffijnse volksbeweging landverraad is. De vertegenwoordiger van het openbaar ministerie vervolgde dat ”het lot en de straf van iedereen die zijn land verraadt de doodstraf is”. Advocaat Mohamed Elmassaoudi vindt deze uitspraken tegenstrijdig met de grondwet die het recht op leven waarborgt. Het openbaar ministerie beschuldigde de Riffijn ook van sjiisme.

Elmortada Iamrachen werd in juni 2017 uit zijn ouderlijk huis opgepakt. Het machtsvertoon en vernedering door Marokkaanse repressietroepen verslechterde de gezondheidstoestand van de vader van Elmortada, kort daarna overleed hij. Elmortada kreeg verlof om zijn vader te begraven. Eind november 2017 werd Elmortada tot 5 jaar celstraf veroordeeld door de rechtbank in Sale, Elmortada werd uit de rechtszaal gearresteerd en zit sindsdien vast.

De zitting van gisteren is verdaagd naar 14 november, op verzoek van de advocaten van de Riffijn, om te reageren op de gevaarlijke uitspraken van het openbaar ministerie.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.