OM vervolgt 12 verdachten in zaak 17-jarige Khadija

Het Openbaar Ministerie heeft besloten 12 verdachten te vervolgen in de zaak van ontvoering, marteling en verkrachting van de minderjarige Khadija Ouqrou. De aantijgingen zijn o.a. mensenhandel, verkrachting, poging tot moordslag en het niet helpen van een persoon in nood.

De leeftijd van de verdachten ligt tussen de 18 en 28 jaar. Een medisch onderzoek heeft gewezen dat Khadija geen ziektes heeft opgelopen.

Lokale media publiceerden verhalen van de families van de verdachten waarin zij Khadija van leugens betichten. De advocaat van de slachtoffer benadrukt dat zijn cliënt minderjarig is en daarmee is ze voor de wet ”zonder wil”. De advocaat vraagt zich af: “Hoe waarschijnlijk is het dat ze uit eigen wil met 12 personen gaat?” en vervolgt: ”laten wij veronderstellen dat zij met 1 persoon ging, dat valt onder ‘ het verleiden van een minderjarige’ dat strafbaar is”.

Uit een rapport van het Openbaar Ministerie blijkt dat het aantal verkrachtingszaken in Marokko vorig jaar is toegenomen tot ruim 1.600, terwijl het in de afgelopen jaren 800 gevallen per jaar was.
Het rapport wees ook op de registratie van meer dan 290 gevallen van ontvoering van minderjarigen in 2017, aldus Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.