Onderhandelingen tussen Marokko en de VS over de Patriot

Verschillende nieuwsbronnen, waaronder de regeringsgezinde Hespress, hebben gemeld dat Rabat aan het onderhandelen is met de Verenigde Staten over de aanschaf van het Patriot-luchtverdedigingssysteem.

Marokko zou de onderhandelingen over de aanschaf van de betere S-400-luchtverdedigingssysteem met Rusland hebben afgebroken onder druk van de VS. Het regime vreest voor Amerikaanse sancties onder de ”CAATSA law”.

”Het Marokkaanse leger mist een luchtverdedigingssystemen voor de lange afstand, in tegenstelling tot buurland Algerije, dat de afgelopen jaren een sterk ontwikkeld Russisch en Chinees systeem heeft aangekocht”, aldus Hespress.

De MIM-104 Patriot (acroniem voor Phased Array Tracking to Intercept On Target) is een luchtafweersysteem van het Amerikaanse Raytheon. De Patriot is een grond-lucht-geleidewapensysteem voor de middellange afstand. Het systeem is ontworpen voor de luchtverdediging tot een hoogte van ongeveer 20 kilometer en een afstand van 60 kilometer. De Patriot kan vliegtuigen en helikopters uitschakelen, maar ook ballistische en kruisraketten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.