Onderzoek naar gastheer Diwan Awards op verdenking van omkoping en corruptie

De Rijksrecherc he doorzoekt in het stadhuis van Den Haag de werkkamers van twee wethouders en werkplekken van een aantal ambtenaren. Het onderzoek richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.

Het gaat om Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Eerstgenoemde is wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en daarnaast 1e locoburgemeester. Guernaoui is wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen. Zij worden verdacht van onder meer het tegen betaling regelen van vergunningen, aldus de NOS.

Rachid Guernaoui kwam vorig jaar in opspraak nadat gemeente Den Haag 40.500 euro subsidie verleende aan het verdachte Diwan Awards gala waarin de Marokkaanse ambassadeur en de pro Marokkaanse regime figuren in Nederland in het zonnetje werden gezet. De raadslid Fatima Faid, van de Haagse Stadspartij, diende 15 vragen over het verdachte evenement.

Rachid Guernaoui werd door Diwan Awards genoemd als gastheer (foto 1) van het evenement en hij was een van de sprekers van het gala dat verschillende prijzen uitreikte aan onder meer de vriend van de Marokkaanse koning Abu Bakr Zaitar.

Overigens, de tweede editie van dit kostbare gala vindt eind november plaats. Duidelijk is niet waarom de organisatie dit jaar met een andere naam opereert. (hiervoor was Diwan Awards Holland in handen van Bridgizz, The Cedar Network en Najib Amhali)

Lees ook:

Diwan Awards, Haagse subsidies en verdachte banden

Schriftelijke vragen over Haagse subsidie aan verdachte ‘Diwan Awards’

 

Foto 1

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.