Onderzoek naar seks in ruil voor hogere punten op de universiteit van Settat

Het Openbaar Ministerie in Marokko heeft een onderzoek gestart over de seksuele uitbuiting van studentes door het hoofd van een afdeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Hassan I in Settat.

Het onderzoek is gestart nadat screenshots van de gesprekken tussen de professor en een van de studentes viraal gingen op sociale media. In die gesprekken zei de professor dat hij andere professoren zal contacteren om de studente hogere cijfers te geven in ruil voor seks. De studente antwoordde dat hij dat ‘meer dan verdient’.

De professor en de studente spraken uitgebreid over wat ze gaan doen wanneer ze afspreken. Daarna stuurde de professor de studente pornografisch materiaal. Het gesprek ging ook over het regelen van andere studentes voor de professor die bereid zijn seks te bedrijven met hem in ruil voor hogere punten.

Het ‘Nationaal Observatorium voor Onderwijs’ in Rabat heeft zich betrokken en verklaarde zich een burgerlijke partij in de zaak.
Het observatorium riep het ministerie van Hoger Onderwijs en het universiteitsvoorzitterschap op om ook een ​​onderzoek te openen en het resultaat openbaar te maken.

De professor in kwestie heeft alles ontkent en zegt dat zijn telefoon gestolen werd tijdens de verkiezingscampagne. Volgens hem zijn de gesprekken gefabriceerd door zijn politieke tegenstanders omdat hij deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Boujad.

Dit is niet het eerste schandaal in zijn soort dat zich voordoet op Marokkaanse universiteiten, een paar jaar geleden bereikte een soortgelijk schandaal het gerechtelijk apparaat en stond bekend als ‘masters voor geld’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.