Onduidelijkheid over het lot van Habib Assabar

Habib Assabar was in dezelfde speedboot als Hayat Belkacem en die beschoten werd door de Marokkaanse marine vorige week dinsdag. Habib zou ernstig gewond zijn geraakt en inmiddels overgebracht zijn naar een ziekenhuis in Rabat. Er heerst grote onduidelijkheid over zijn situatie, omdat zijn eigen familie hem niet mag zien.

Zijn jongere broer heeft tegen verschillende Marokkaanse media gezegd dat de familie Assabar Habib niet mag zien. De jongere broer zegt dat zijn familie geld heeft geleend om de reis te maken van hun woonplaats Al Hoceima naar de hoofdstad. ”Wij moeten smeergeld betalen aan het personeel, maar mogen hem alsnog niet zien, wij slapen buiten en eten amper”, voegde hij er emotioneel aan toe.

Habib was de kostwinner thuis, hij kwam van zijn werk toen hij mensen zag rennen naar de speedboot. In de hoop op een betere toekomst in Spanje ging hij ook aan boord. De droom duurde echter niet lang, toen de speedboot beschoten werd door de Marokkaanse marine. Resulterend in de dood van de 22-jarige Hayat Belkacem en de verwonding van Habib en twee andere.

Verschillende Riffijnse activisten vrezen voor eenzelfde scenario als Imad El Attabi. De activist die op 20 juli 2017 doodgeschoten werd door Marokkaanse troepen tijdens een vreedzame demonstratie in Al Hoceima. Waarna zijn lichaam overgeplaatst werd naar een ziekenhuis in Rabat, ook toen mocht zijn familie Imad niet zien.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.