Onrust binnen de Europese afdeling van de bank van Mohamed VI door boycot

Zeer betrouwbare bronnen uit Nederland hebben Arif News verteld dat de spanning hoog oploopt tussen de Europese afdeling van Attijariwafa Bank en het hoofdkantoor in Casablanca.

De Europese afdeling van Attijariwafa Bank, onderdeel van de holding van de Allawiet Mohamed VI, is enorm getroffen door de boycot. De klanten in Europa stoppen massaal hun verzekeringen en bankrekeningen nadat de bank weigerde de begrafeniskosten van de overledenen te vergoeden.

De Attijariwafa Bank in Nederland en België werd normaal bestuurd vanuit het kantoor in Parijs. Na een stormachtige vergadering trok het hoofdkantoor in Casablanca alle macht naar zich toe in een poging de verliezen een halt toe te roepen.

De banken in de Benelux worden nu direct bestuurd vanuit Marokko. Zij kregen de opdracht om illegale praktijken toe te passen om de bank draaiende te houden. De directeurs zijn hier niet blij mee maar hun protest wordt niet gehoord.

De Marokkaanse bank kampt met nog een probleem. Voor de uitbraak van het coronavirus was de Belgische afdeling van de bank betrokken bij illegale praktijken. Riffijnse activisten hebben deze gevoelige informatie naar de Belgische autoriteiten uitgelekt. De bank moet hiervoor een boete van rond 1.5 miljoen euro betalen, ondanks verwoede pogingen van Marokko om daaraan te ontkomen.

Lees ook:

AttijariWafa België in de problemen na uitlekken illegale praktijken

Chaabi Bank ziet winst dalen met 39%

Families overledenen in Nederland: ‘Marokkaanse ambassade helpt niet!’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.