Ook Israël bemoeit zich met couscous

Het lijkt erop dat het Amazigh gerecht couscous niet alleen het doelwit is van pan-Arabisten maar ook van hun ‘Israëlische neven’.

De Arabischtalige pagina van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde vandaag een opmerkelijke foto en tekst over het Amazigh gerecht.

Op de foto is een couscousschotel te zien omringd door vlaggen van vier Noord-Afrikaanse landen en Israël. De vlag van Libië, waar couscous al duizenden jaren wordt gegeten, ontbreekt.

De tekst van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken luidt: ”De couscousschotel brengt ons samen ondanks de politieke verschillen met elkaar.

Dit is ook een populair gerecht in Israël, en het wordt ook bereid door duizenden huisvrouwen van over de hele wereld. Vaardigheden die de openheid en diversiteit weerspiegelen zoals ook aanwezig is in elk huis met Marokkaanse wortels.

In december 2020 dienden Marokko, Algerije, Tunesië en Mauritanië met succes een gezamenlijke aanvraag in om couscous op de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed te plaatsen.

Begin deze maand werd bekend dat het Allawitisch koninkrijk de culinaire samenwerking niet in stand wil houden en het Amazigh gerecht voor zich wil claimen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.