Ook politieke gevangene Iamrachen uitgescholden en geslagen in de gevangenis!

De familie van de Riffjnse politieke gevangene Elmortada Iamrachen heeft vandaag bekend gemaakt dat hun dierbare geslagen en uitgescholden werd in de Marokkaanse gevangenis Zeki in Salé.

De Riffijn werd op 13 augustus jl., tweede dag van het offerfeest in Marokko, uitgescholden en geslagen door de gevangenisdirecteur.
El Mortada Iamrachen, veroordeeld tot 5 jaar celstraf, heeft een klacht ingediend tegen de gevangenisdirecteur en deed een oproep aan het advocatenteam van de Riffijnse politieke gevangenen om hem een bezoek te brengen.

De familie Iamrachen veroordeelt met kracht deze onmenselijke behandeling van  haar dierbare en houdt de Marokkaanse staat volledig verantwoordelijk voor de situatie van Elmortada Iamrachen.

Sinds het offerfeest komen steeds meer verontrustende berichten binnen van de families van tientallen Riffijnse politieke gevangenen. De families waarschuwen voor de verslechtering van de situatie van hun dierbaren in de verschillende Marokkaanse gevangenissen.

Elmortada is niet de enige politieke gevangene die mishandeld is deze maand, ook Salah El Ahmadi is een dag voor het offerfeest gediscrimineerd, uitgescholden en geslagen!

 

Achraf Moudid (20 jaar gevangenisstraf) is 1 van de politieke gevangenen die in hongerstaking zijn! 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.