Ook premier El Othmani ontkent het bestaan van politieke gevangenen in Marokko

In een toespraak voor de leden van de islamistische studentenvereniging ”Attajdid Attollabi” zei de Marokkaanse premier, Saâdeddine El Othmani, dat er geen politieke gevangenen zijn in Marokko, aldus Lakome.

Volgens de premier en kopstuk van de Islamistische partij ‘Parti de la justice et du développement’ (PJD) ”overdrijven de mensen wat de zaak van politieke gevangenen betreft” en vroeg de aanwezigen om de minister Ramid na te vragen voor de zekerheid. Moustapha Ramid, ook lid van de anti-Imazighen partij PJD, zei vier dagen geleden dat Marokko niet autoritair is en dat het rechtssysteem beter is dan in Spanje.

De uitspraak van de Marokkaanse premier komt binnen een week na een soortgelijke uitspraak van Amina Bouayach, en twee dagen na de ontvoering en vervolging van een voormalige Riffijnse politieke gevangene voor het dragen van de Riffijnse vlag.

Het ontkennen van politieke gevangenen in Marokko is niet nieuw. Ten tijde van het bewind van dictator Hassan II werd onder meer het bestaan van de Tazmammart-gevangenis ontkent.

Lees ook: Ramid tegen Riffijnen: ‘Vergeet de volksbeweging in ruil voor oplossing’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.