Ophef na ongeluk dochter van machtige ambtenaar

Afgelopen donderdagnacht reed Kenza Khchichan tegen een elektriciteitskolom aan in Riyad wijk in Rabat. Tot nu toe is dit een normale zaak en verdient het geen aandacht. Maar wat nu gaat volgen is hetgene wat social media heeft doen oplaaien hierover.

Kenza Khchichan is de dochter van de voorzitter van de regio Marrakech-Safi. De auto waarin zij reed is eigendom van de regio en mag enkel gebruikt worden door sommige ambtenaren tijdens werkuren.

De 18-jarige Kenza Khchichan zou ook geen rijbewijs hebben. Volgens de Marokkaanse wet is dat strafbaar en moet degene gearresteerd worden. In het geval van Kenza mocht zij naar huis.

Kenza zou ook familie zijn van de adviseur van de Marokkaanse koning Ali Alhima. Op social media is verontwaardigd gereageerd over dit incident. Velen vinden dat de wetten enkel geïmplementeerd worden op de armen en normale burgers die geen ”connecties” hebben. De rijken en familieleden van hoge ambtenaren ontsnappen telkens aan de straffen.

De vader van Kenza, Ahmed Akhchichan is eerder in opspraak gekomen na het rapport van Driss Jettou aan de Marokkaanse koning. Ahmed zou enorme bedragen hebben besteed aan een project voor onderwijs zonder een rapport uit te brengen over hoe dat geld werd uitgegeven.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.