Ophef nadat Marokkaanse consul Algerije ‘vijand’ noemde (video)

De Marokkaanse consul in de Algerijnse stad Oran veroorzaakt sinds gisteren wijdverspreide ophef nadat een video viraal ging waarin hij het buurland beschreef als een vijand.

Algerijnse media hebben ook bericht over de video van de Marokkaanse consul Ahardan Boutaher. Op sociale media zijn er oproepen om de consul uit het land te wijzen.

De consul heeft gereageerd op de video. Hij zegt dat ‘de beelden wel kloppen maar dat het geluid gefabriceerd is’, aldus de pan-Arabische  Alquds.

Gestrande Marokkanen in verschillende landen zijn de verwaarlozing door Rabat zat en organiseren protesten voor de gebouwen van de Marokkaanse ambassades en consulaten. De Marokkaanse consul in Oran probeerde de groep betogers weg te krijgen door op hun emoties te spelen.

Het regimegezinde Hespress meldt dat de Marokkaanse ambassadeur in Algiers op het matje is geroepen door de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Sabri Boukadoum. De ambassadeur werd geconfronteerd met de uitspraken van de Marokkaanse consul in Oran. De Algerijnse minister uitte zijn protest tegen de uitspraak van de consul en liet de ambassadeur weten dat de woorden van de consul een ernstige schending zijn van diplomatieke normen en tradities die op geen enkele manier geaccepteerd wordt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.