Opinie: De hypocrisie van Farid Azarkan en DENK

Farid Azarkan uit kritiek op NOS omdat ze het hebben over confrontaties maar zwijgt over Marokko die het ‘gewelddadige incidenten‘ noemde.

DENK, die de Palestijnse zaak graag gebruikt om stemmers onder de Nederlandse moslims aan te trekken, meet met twee maten als het om Marokko gaat. Terwijl deze partij ‘solidair’ is met de Palestijnse zaak, steunt het juist het Marokkaanse regime in haar misdaden in Arif, de Westelijke Sahara en andere gebieden.

Zo heeft Nadia El Ouahdani van DENK gezegd dat de buitenwereld niet mag praten over de Marokkaanse misdaden in Arif omdat het ‘de situatie erger maakt’. Maar als het over Palestina gaat dan schreeuwen DENK-politici het hardst, vooral als de verkiezingen naderen.

Het voormalig lid van DENK, Mourad Taimounti, lachte zelfs de Riffijnse activisten die mishandeld werden door de Marokkaanse repressietroepen uit. DENK promoveerde hem vlak na deze uitspraak naar fractievoorzitter in Amsterdam.

Farid Azarkan zelf en andere DENK figuren kunnen bij elke verkiezingscampagne rekenen op steun van het Marokkaanse regime. Niet alleen via figuren en media die hechte banden onderhouden met de Marokkaanse ambassade, maar ook op de Marokkaanse staatstelevisie zelf.

Durft Farid Azarkan en DENK met dezelfde taal te spreken over onrecht ongeacht wie de agressor is? Heeft de achterban van DENK invloed op de besluiten die de partij neemt? Of zijn het slechts stemvee en worden de besluiten door anderen genomen? Vragen die altijd ontweken worden door Azarkan en DENK.

Opiniestuk geschreven door Rachid El Khattabi

Lees ook: Marokko reageert op gebeurtenissen Jeruzalem zonder Israël te noemen

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.