Opnieuw minderjarige atleten gevlucht in Slowakije

Leden van de Marokkaanse delegatie. Foto van SNRT

Het aantal minderjarige Marokkaanse atleten dat in Slowakije is gevlucht is gestegen van zes naar acht. Het bericht is bevestigd door het ministerie van Onderwijs en de staatsmedia.

De twee atleten vluchtten vlak voordat de Marokkaanse delegatie het hotel verliet richting de luchthaven.
Een ambtenaar van het ministerie van Onderwijs zei tegen de Marokkaanse publieke omroep SNRT dat de twee hun kans grepen toen de begeleiders druk waren met uitchecken en via de achteringang het hotel verlieten.

De ambtenaar zei dat de begeleiders gezocht hebben in de omgeving van het hotel maar terugkeerden om hun vlucht te halen.

Het ministerie had vorige week bekend gemaakt dat zes leden van de delegatie die deelnam aan het wereldkampioenschap veldlopen voor scholen 2022 waren gevlucht. Een ambtenaar van het ministerie zei toen dat deze minderjarigen geen reden hadden om te vluchten omdat Marokko goed voor ze zorgde en hen privileges gaf. De ambtenaar gaf de schuld aan hun families en ‘vroeg zich af wat de rol is van gezinnen in het in de gaten houden van hun kinderen en ze ervan bewust te maken dat immigratie naar Europa geen oplossing is.’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.