Oprichting vriendschapsvereniging tussen Andalusiërs en Riffijnen

Een groep lokale Andalusische politici en activisten hebben samen met een groep Riffijnse activisten een vriendschapsvereniging opgericht met als doel de banden tussen het Andalusische en het Riffijnse volk te versterken. De vereniging draagt de naam ‘Asociación Andaluza de Amistad con el Pueblo Rifeño‘, afgekort (Anda-Rif).

Een van de betrokkenen bij de oprichting van deze vereniging is Reda Benzaza die lid is van de Riffijnse lobbygroep, deze groep is actief op Europees niveau om aandacht te vragen voor de Riffijnse zaak.

Reda Benzaza heeft ArifNews verteld dat deze organisatie vandaag officieel is aangekondigd na een jaar samenwerking tussen de verschillende betrokkenen. Volgens de Riffijnse activist hebben beide volken veel gemeen met elkaar, behalve de historische banden die teruggaan tot de prehistorie lijden beide gebieden aan marginalisering door de centrale overheden. Reda zegt dat Andalusië ook een belangrijk gebied is omdat het de aankomstpunt is van de duizenden Riffijnen die Arif ontvluchten en de zee oversteken naar Europa.

De Riffijnse activist uit Malaga vertelde ArifNews dat de leden van deze vereniging de eersten waren die de Riffijnse zaak steunden. De vereniging bevat prominente figuren in Andalusië zoals de politicus David Peñafuerte Rendón, die onlangs Arif wilde bezoeken maar de toegang werd ontzegt door Marokko. Een ander prominent figuur is de in Melilla geboren Riffijn Juan Carlos Martínez Coll, doctor in de economische wetenschappen en hoogleraar toegepaste economie aan de universiteit van Málaga.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.