Oproep: meld ervaring financiële obstakels Marokko

Beste lezer van ArifNews,

Onze redactie vraagt je medewerking voor het volgende onderwerp.

Wij krijgen de laatste tijd signalen dat Riffijnse Nederlanders die een rekening hebben op een Marokkaanse bank hun geld niet kunnen/mogen overmaken naar hun Nederlandse rekening. Andersom kunnen Riffijnse Nederlanders het geld naar Marokko wel overboeken. Kortom, de financiële obstakels, die Marokko opwerpt, zijn niet eerlijk en meer van deze tijd.

Komt dit probleem jou bekend voor? En ken jij mensen in je omgeving die er ervaring mee hebben? Laat het aan ons weten! Met het ophalen van deze signalen gaan we de politiek benaderen voor het regelen van een oplossing. Je reactie kan ook anoniem. Mail ons via: arifnews.com@gmail.com

Dit onderwerp is eerder aangekaart door voormalig SP-Kamerlid Sadet Karabulut. Zij stelde in 2008 daar Kamervragen over. In deze brief zijn ook de antwoorden van de Nederlandse regering te lezen. Naar aanleiding daarvan beloofde de Marokkaanse regering werk te maken van het wegnemen van de financiële obstakels. Het lijkt erop dat er sindsdien weinig is veranderd. Daarom roepen wij jou op mee te werken aan dit onderzoek.

Onze dank voor je medewerking!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.