Oproepen tot protesten in de Riffijnse steden Imzouren, Aroui en Azghenghan

Ondanks het arriveren van nieuwe Marokkaanse repressietroepen in Arif dat al sinds de massamoorden van 1958 een militaire zone is, worden de geluiden die oproepen om te protesteren steeds luider nadat de rechtbank van tweede aanleg in Casablanca de eerdere vonnissen bevestigde.

Activisten uit Imzouren, Aroui en Azghenghan roepen vanaf het moment van de bekendmaking van de vonnissen op om vandaag massaal de straat op te gaan. Ondanks dat de belegering van Imzouren verscherpt werd een uur voor de bekendmaking van de uitspraak, lijkt het erop dat er een protest zal komen in deze stad die als ”bastion van de Riffijnse volksbeweging” geldt.

Rouchdi Ahabad, de broer van de Riffijn Bilal Ahabad die tien jaar heeft gekregen, heeft vandaag in een live stream opgeroepen om te protesteren in Imzouren. Rouchdi vroeg de familieleden van de Riffijnse politieke gevangenen en iedereen met een geweten zich te verzamelen om 14:30 lokale tijd bij het Addanbi n Ssouq plein in het centrum van Imzouren.

 

Foto uit de wijk Ait Moussa Oumar in Imzouren afgelopen nacht ruim een uur voor de uitspraak:

 

Wij zullen de ontwikkelingen volgen en dit bericht updaten!

Update 1: De moeder van Mohamed Jelloul vraagt de Riffijnen in zowel Arif als Europa om massaal de straat op te gaan en de Riffijnse politieke gevangenen bij te staan! De moeder zegt dat de families lijden en dat Marokko Arif geen vrijheid wil geven en dat er enkel repressie is in Arif! Khatchi Rhimou benadrukt het belang dat de Riffijnen in Europa in actie moeten komen en herinnert hen aan de eed die zij hebben afgelegd! Wij gaan proberen een video van haar te plaatsen met Nederlandse ondertiteling.

Update 2: Berichten melden dat Marokko de stad Imzouren heeft belegerd.

 

Oproep moeder van Mohamed Jelloul (korte versie)

 

Update 3: Rochdi Ahabad, de broer van de politie gevangene Bilal Ahabad is uit zijn huis ontvoerd door Marokkaanse inlichtingendiensten. Dat heeft zijn vader bekend gemaakt.

 

Update 4: De echtgenote van Rochdi heeft hem gebeld en hij antwoordde heel kort: ”Ik ben in een politiebureau”.

 

Update 5: De laatste berichten uit Imzouren is dat deze stad wemelt van de verschillende elementen van de Marokkaanse repressietroepen waardoor elke vorm van protest onmogelijk wordt gemaakt. De lokale inwoners staan op ontploffen, misschien zal er vannacht een poging worden verwacht om een kleine protest te houden.

 

Update 6: Grote aantallen Marokkaanse repressietroepen gestationeerd tussen Imzouren en het dorp Tamassint. Activisten in deze dorp zijn van plan om een protest te houden.

Update 7: Het protest in Tamassint is van start gegaan.

Update 8: Rochdi Ahabad is in voorlopige hechtenis geplaatst en zal voorgeleid worden aan de onderzoeksrechter, dat zal waarschijnlijk morgen gebeuren.

 

Update 9: Marokkaanse repressietroepen bij de Addanbi n Ssouq plein in het centrum van Imzouren. Het is gevaarlijk om foto’s te maken. Gisteren werd een Riffijn opgepakt in Al Hoceima omdat hij live streamde met zijn telefoon. Ondanks dat de Riffijn juist wilde laten zien dat de stad niet belegerd was, werd hij opgepakt en urenlang ondervraagd. Na zijn vrijlating is het eerste wat hij deed een manier zoeken om te vluchten naar Europa.

Update 10: Families van de Riffijnse gevangenen komen aan in Al Hoceima

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.