Opstand in de Rif – boekvoorstelling in De Roma

Op maandag 17 september, tussen 20:00 en 22:00 uur, vindt er een boekvoorstelling plaats in de Roma in Antwerpen. Het gaat om het boek ‘Opstand in de Rif’ dat onlangs verscheen en de Riffijnse volksbeweging bespreekt.

 

In dit boek reconstrueren de auteurs het verhaal achter de Hirak, zoals de massale opstand wordt genoemd in de Rif. Het is een relaas van structurele achterstelling en verwaarlozing en een falend beleid rond werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. Het vertelt ook hoe de Marokkaanse overheid de opstand onderdrukt, met de arrestatie van boegbeeld Nasser Zefzafi als pijnlijk hoogtepunt. Maar Opstand in de Rif zoekt ook naar antwoorden in de geschiedenis, van de strijd tegen de Spaanse en Franse bezetters tot de Riffijnse republiek van Abdelkrim.

Met foto’s van Mohamed Al Asrihi en bijdrages van M’hamed El Abdouni, Koen Bogaert, Najet Boulafdal, Miriyam Aouragh, Rachida Lamrabet, Habib el Kaddouri, Asma Ould Aissa, Btisam Akarkach, Jamal El Kattabi en Norah Karrouche. Met een voorwoord van Nasser Zefzafi.

 

Voor adres en reservatie klik op de link

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.