Orgaanmaffia opgerold na ‘advertentie’ op Facebook

De politie heeft deze week een bende opgerold die armen overhaalde naar Turkije te vliegen en daar hun organen, voornamelijk nieren, te verkopen.

Vier personen zijn gearresteerd in Tanger en Casablanca, drie daarvan zijn vrouwen.

De bende was zo brutaal dat er een oproep werd geplaatst op Facebook. Met de titel ‘markt voor nierverkoop’ werden mensen gevraagd of ze bereid waren een nier te verkopen.

Geïnteresseerden die op de oproep reageerden moesten een privé bericht sturen naar de pagina. In het privé gesprek worden ze gevraagd naar hun telefoonnummer.

De geïnteresseerde wordt vervolgens gebeld door een vrouw die hem/haar vraagt test te doen om de bloedgroep te bepalen, medisch bewijs dat zijn nieren goed functioneren en een paspoort aanvragen.

Een van de slachtoffers die door de politie werd verhoord zei dat hij 14.000 dollar kreeg voor de verkoop van zijn nier. Het slachtoffer kreeg ook een gratis vliegticket, verblijf en 150 lira per dag.

Het slachtoffer zei dat na zijn operatie in Ankara hij daar drie andere slachtoffers uit Nador en Tanger tegenkwam die aan het wachten waren om hun nier te verkopen.

Wat de slachtoffers niet wisten is dat zij gebruikt werden om drugs te smokkelen van Marokko naar Turkije.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.