Orka’s breken het roer van een zeilboot in de Straat van Gibraltar (video)

Een Daily Mail video toont het moment waarop zeelieden aan boord van een schip in de Straat van Gibraltar een groep orka’s met stokken en een fakkellicht bestrijden nadat de gigantische zeedieren een deel van het roer van het schip hadden afgebroken.

Het incident vond plaats begin deze maand voor de kust van Tanger, toen de orka’s de Serena IV-zeilboot naderden en zijn roer begonnen te rammen.

De kapitein van de boot, Antonio Busse, vertelde Real Press dat hij die avond wacht had toen hij een onbekend geluid hoorde en naar de achterkant van het schip snelde. Hij realiseerde dat het geluid kwam van vier orka’s die het roer van de boot ramden.

In de videobeelden die door de Daily Mail zijn gepubliceerd, is Busse te zien met een lange stok waarmee hij zowel het water als de zijkant van de boot slaat in een poging de orka’s weg te jagen.

Een bemanningslid steekt uiteindelijk een rode fakkel aan en gooit deze in het water, waardoor de orka’s wegzwemmen.

Ondanks een gedeeltelijk gebroken roer slaagde de boot erin zijn reis voort te zetten en voor anker te gaan in de Spaanse haven van Tarifa.

Het incident is niet het eerste in zijn soort in het gebied. In september 2020 meldde The Guardian dat orka’s schade hadden aangericht aan meer dan een dozijn boten in de Straat van Gibraltar, waarbij in sommige gevallen zelfs bemanningsleden gewond raakten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.