Ouders Yahya bedanken Mohamed VI voor de behandeling van hun kind

De spreekbuis van het Marokkaanse regime Hespress heeft gemeld dat de familie Bamar Mohamed VI heeft bedankt voor de zorg van hun kind Yahya.

Yahya werd in het stadje Guelmima, in het zuidoosten van Marokko, aangevallen door zwerfhonden. Het jongetje liep daarbij zware verwondingen op aan zijn gezicht en andere lichaamsleden. Kort daarop gaf Mohamed VI de opdracht Yahya naar Nederland te brengen voor een operatie en medische zorg. De Allawiet heeft ook het verblijf van zijn ouders in Nederland gefinancierd. Ahmed Larouz vervulde een bemiddelende rol in deze zaak.

De nieuwssite heeft ook de vader van Yahya geïnterviewd (zie video onderaan). Hij bedankte Mohamed VI uitvoerig voor het beschikbaar stellen van een privé-jet, voorzien van een medische staf en de geboden faciliteiten.

De vader bedankte ook Abdelali Bentohami voor de garanties en inspanningen die hij heeft geboden om de jongen op te nemen en te behandelen in het AMC-ziekenhuis in Amsterdam. Ahmed Larouz, werd ook gewaardeerd voor ‘zijn belangrijke rol om de jongen naar Nederland te halen’, aldus Hespress.

Bij de aankomst van Yahya op Schiphol werd hij ontvangen door Abdou El Kadiri, adviseur van de Marokkaanse ambassade in Den Haag, en Rabie Rayan, plaatsvervanger van de Marokkaanse consul in Amsterdam.

Bij dit onthaal waren Abdelali Bentohami en Ahmed Larouz ook aanwezig. Hun rol past geheel in hun actieve rol voor de Marokkaanse overheid. Bentohami draagt onder meer zorg voor gestrande Marokkanen in Nederland in opdracht van de Marokkaanse ambassade. En Ahmed Larouz, die bekend is van Diwan Awards, een subsidiegala dat vorig jaar negatief in het nieuws kwam na de fraudezaak van wethouder Rachid Guernaoui.

Overigens, voor de operatie van Yahia is ook geld ingezameld door stichting Karam en stichting Santé Pour Tous. Omdat Mohamed VI zich persoonlijk had bemoeid met de medische zorg van Yahya rijst de vraag op wat er met de ingezamelde donaties is gebeurd (zie screenshot).