Oukkacha annuleert familiebezoek op Offerfeest

De vereniging Thafra, die de families van de gevangenen van de Riffijnse volksbeweging vertegenwoordigt, heeft gisteren bekend gemaakt dat de Oukkacha-gevangenis in Casablanca de bezoeken voor morgen annuleert.

Thafra had vorige week een verzoek ingediend om de wekelijkse bezoek op woensdag met een dag of twee te vervoegen omdat het Offerfeest op die dag valt. Het verzoek werd echter afgewezen en de families kregen te horen dat het bezoek op het Offerfeest zal doorgaan.

Gisteren kreeg de vereniging een telefoon waarin zij verteld werden dat de familiebezoeken op het Offerfeest geannuleerd zijn.

Thafra vindt dit besluit een aantasting van de rechten van de gedetineerden op wekelijks familiebezoek. ”Het besluit benadrukt ook de onverschilligheid van de gevangenisdirectie betreft de gevoelens van de gedetineerden en hun families tijdens dergelijke religieuze gelegenheden”, voegt de vereniging aan toe.

 

Een Riffijnse journalist sprak met de vader van protestleider Nasser Zafzafi. ArifNews publiceert de vraag en antwoord over het Offerfeest;

Journalist: Het offerfeest valt dit jaar op woensdag 22 augustus in Marokko. Hoe gaan jullie het offerfeest vieren zonder jullie zoon?
 
Ahmed Zafzafi: “Vorig jaar zaten wij tijdens het offerfeest met groot verdriet, het was een verdrietige periode. Dat geldt ook voor dit jaar. Voor ons is er geen offerfeest weggelegd. De dag van het offerfeest zal passeren als elke normale dag. We hoopten dat we samen met onze zoon het offerfeest in de gevangenis konden vieren. Maar de verantwoordelijken van de gevangenis hebben dit afgewezen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.