Overwinning op racisme! Amazigh muurschildering keert terug na druk sociale media

De muurschildering nadat het voor de tweede keer werd aangepast

Een muurschildering in de Riffijnse stad Aroui is weer aangepast in opdracht van de Marokkaanse autoriteiten.

Gisteren kwamen jongeren bijeen in Aroui om hun buurt op te knappen. De straten werden schoongemaakt en verschillende muren versierd met muurschilderingen. De jongeren werden verrast door een ambtenaar die hen vroeg een muurschildering met de Amazigh vlag te verwijderen. De ambtenaar bedreigde de jongeren dat ze gestraft zullen worden als ze de schilderij niet zouden aanpassen.

Foto’s van de verdwijning van de Amazigh vlag gingen viraal op sociale media. Vooral omdat een dag daarvoor hetzelfde gebeurde in de stad Azghenghane. De burgers hebben het racistisch beleid van de autoriteiten massaal veroordeeld en riepen de Marokkaanse gouverneur op om met een verklaring te komen.

Onder deze druk werden de jongeren benaderd door dezelfde ambtenaar die hen eerder bedreigde. De ambtenaar smeekte de jongeren om de muurschildering voor de tweede keer aan te passen, dit keer om het juist Amazigh te maken.

De jongeren bedanken iedereen die solidair was met hen en benadrukken dat het racistisch beleid verslagen is door eenheid die resulteerde in de grootschalige actie op sociale media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.