Palestijnse president naar Tunesië. Marokko slaat hij over

Mahmoud Abbas arriveerde gisterenavond in Tunesië voor een staatsbezoek. De Palestijnse president werd ontvangen door zijn Tunesische ambtgenoot, Kais Saied, en een aantal functionarissen.

Het bezoek komt na een driedaags bezoek aan Algerije. Tijdens dit bezoek maakte de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune bekend dat zijn land Palestina gaat helpen met $100 miljoen en 300 studiebeurzen voor Palestijnse studenten.

In het Allawitisch koninkrijk, waarvan de monarch Mohamed 6 de titel ‘leider der gelovigen’ draagt en de positie van ‘voorzitter van Al-Quds Comité’ bekleedt, zijn ze niet blij dat Mahmoud Abbas ze links heeft laten liggen. De Marokkaanse media, gecontroleerd door het regime, en het trollenleger van de Marokkaanse inlichtingendiensten hebben daarom uitgehaald naar de Palestijnse en Algerijnse presidenten.

Volgens de spreekbuis van het regime Hespress zoekt Algerije toenadering tot Palestina als reactie op de recente Marokkaans-Israëlische toenadering. Dezelfde spreekbuis zegt dat Algerije de Palestijnse zaak misbruikt en dat de Palestijnen omgekocht zijn door Algerije.

”De Algerijnse steun kan een omkoping zijn voor de Palestijnse Autoriteit om een ​​standpunt kenbaar te maken tegen de Marokkaans-Israëlische toenadering. De diplomatie van het Algerijnse regime heeft altijd vertrouwd op de methode van financiële omkoping van vele regimes om tegen Marokko te zijn”, aldus de spreekbuis van het Allawitisch regime.

Hespress schrijft verder dat ”het Allawitisch koninkrijk voorloper was in de aanleg van infrastructuur in Palestina, zoals de luchthaven van Gaza, veldhospitalen en het ondersteunen van de zorg met medisch personeel.”
De Marokkaanse site zegt ook dat ”Algerije de Palestijnse kaart misbruikt om Marokko te demoniseren en zijn imago te schaden.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.