Pan Arab racist roept op om Imazighen te boycotten (video)

De racistische Algerijnse parlementslid Naima Salhi heeft in een video de Algerijnen opgeroepen om de Imazighen die de Amazigh vlag hebben te boycotten, aldus verschillende internationale media waaronder Maghrebvoices en RT Arabic. De racist zegt in de video: ”We moeten opstaan tegen dat ‘farchita’ (verwijzend naar de Amazigh vlag)! Iedereen die dat ‘farchita’ erkent moet geboycot worden! Wees geen vrienden met ze! Drijf geen handel met ze! Trouw niet met ze!”.

Volgens de fascist die een minuscule partij van pan Arabische racisten leidt demonstreren de Imazighen tegen het Algerijnse leger en minachten ze de stafchef van het Algerijnse leger.

Salhi zegt aan het eind: ”Als jullie dit racisme vinden dan ben ik inderdaad een racist!”, voor ze verder gaat en zegt: ”Degene die komt aan de waardigheid van ons leger en de leiders ervan, verwijzend naar de Imazighen, is onze grootste vijand! Onze grootste vijand! Onze grootste vijand!” Naima Salhi beschuldigde de Imazighen ook ervan een ”joodse politiek” te hanteren.

Het is niet de eerste keer dat deze Naima zich racistisch uitlaat over Imazighen. Begin dit jaar zei ze dat het vertalen van de koran naar het Tamazight een complot was tegen de islam. Daarvoor zei Naima Salhi dat ze haar dochter zou vermoorden als ze haar 1 woord Tamazight hoort spreken.

De racist schaart zich achter de stafchef van het Algerijnse leger, luitenant-generaal Ahmed Gaed Salah, die de Imazighen onlangs heeft bedreigd geen Amazigh vlaggen te dragen tijdens de protesten. Afgelopen weekend zijn minstens 18 Imazighen opgepakt voor het dragen van de vlag die symbool staat voor de eenheid van de Noord Afrikaanse landen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.