Pan-Arabische partijen veroordelen de ‘Turkse misdaden’ in Libië

Foto uit het archief: Libiërs protesteren tegen de misdaden van Khalifa Haftar

38 pan-Arabische partijen, waarvan twee uit Marokko, hebben de Turkse inmenging in Libië veroordeeld.  In een verklaring staat onder meer te lezen dat ‘de Turkse misdaden en de inmenging het geweld in Libië verergerden’. De partijen betuigen hun steun aan ‘het Libische volk tegen de Turkse bezetting en de terroristische groeperingen’, aldus het regimegezinde Hespress.

De pan-Arabische partijen veroordeelden ook ‘het beleid van het Turkse regime in haar steun aan terroristische groeperingen die in meer dan één Arabisch land, met name Syrië en Libië, verwoestingen zaaien in een wanhopige poging het hatelijke Ottomaanse verleden te herstellen om het Arabische thuisland te domineren’.

De partijen hebben met geen woord gerept over de misdaden van de pan-Arabische fascist Khalifa Haftar die gesteund wordt door onder meer Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Frankrijk, Rusland en Israël.

Turkije beschuldigde Khalifa Haftar ervan uit te zijn op etnische zuivering in Libië. De pan-Arabist en zijn ‘Arabische Libische leger’ hebben de Libische Imazighen meermaals bedreigd. De bondgenoten van Khalifa Haftar hebben huurlingen uit onder meer Rusland en Syrië gerekruteerd. Ook de racistische Janjaweed milities uit Soedan, die schuldig zijn aan de genocide op de niet-Arabieren in Darfoer, vechten in het ‘Arabische Leger’ van Khalifa Haftar.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.