Parlement Canarische Eilanden bespreekt de situatie in Arif

Het parlement van de autonome Canarische Eilanden zal aanstaande woensdag de situatie in Arif bespreken. Twee lokale partijen, Nueva Canarias en Podemos Canarias, hebben een motie ingediend om bij het Marokkaanse regime aan te dringen op de onmiddellijke vrijlating van de Riffijnse politieke gevangenen en het respecteren van de mensenrechten in Arif.

Vanaf morgen zal een deel van de Riffijnse lobbygroep afreizen naar Tenerife voor een periode van vijf dagen. De leden zullen gedurende deze tijd proberen, samen met lokale Riffijnse activisten, om een meerderheid te krijgen voor de motie.

Ahmed Zafzafi, de vader van Nasser Zafzafi, zal aanwezig zijn in het parlement van de Canarische Eilanden en de leden ervan toespreken.

De leden van de Riffijnse lobbygroep hebben Arif News laten weten dat zij hun best zullen doen om een meerderheid te krijgen voor de motie. ”Mocht het niet lukken is het jammer, maar het feit dat het parlement de situatie in Arif bespreekt is op zich een winst voor de Riffijnse zaak”, aldus een van de leden van de lobbygroep.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.