Parlementariër wil onderzoek naar betrokkenheid El Bachrioui bij verspreiding corona in Al Hoceima

In de provincie Al Hoceima is het aantal corona patiënten en doden stijgende. Het ziekenhuis van Imzouren is al heel lang vol en de patiënten worden simpelweg teruggestuurd naar huis. Hun situatie wordt erger gemaakt omdat de apotheken vitamine C en andere benodigdheden in de strijd tegen corona bijna nooit op voorraad hebben.

De parlementariër uit Al Hoceima, Nabil El Andaloussi, plaatste gisteren een Facebookbericht waarin hij de autoriteiten vraagt een onderzoek te starten naar de mogelijke betrokkenheid van Khalid El Bachrioui bij de verergerende coronasituatie in de provincie.

Nabil El Andaloussi zei dat tijdens een discussie met vrienden er gesproken werd over de relatie tussen het aantal doden dat met de dag toeneemt en de georganiseerde ’toeristische reizen’. Volgens de parlementariër is de grootste profiteur van deze georganiseerde ’toeristische reizen’ een invloedrijke figuur, verwijzend naar El Bachrioui. Deze bezoekers zouden in zijn hotel slapen, in zijn restaurants eten, aan zijn boot en jetski’s huren. ‘Heeft deze man groenlicht gekregen dit te doen terwijl het in strijd is met de besluiten die zijn genomen?’, vraagt de parlementariër zich af.

El Andaloussi vraagt zich ook af hoe het mogelijk is dat een normale burger gevraagd wordt naar een verplaatsingsdocument terwijl bepaalde passagiersbussen toegelaten worden in de provincie zonder controle.

Khalid El Bachrioui, die vier jaar moet uitzitten in Nederland, bekleedt een publieke functie in Al Hoceima. Hij is een van de trouwste handlangers van het regime in de regio. In ruil voor smeergeld en het uitvoeren van de agenda van het Marokkaanse regime in Arif, staat hij boven de wet.

De inwoners van Al Hoceima waarschuwden al weken terug voor de situatie waarin Al Hoceima nu verkeert. De autoriteiten gaven toen – en nu nog steeds- geen gehoor aan de verzoeken van de burgers om de toestroom in de provincie te beperken en te controleren.

Lees ook:

Criminele ambtenaar Khalid El Bachrioui staat boven de wet in Al Hoceima

Kritische burger mishandeld door criminele ambtenaar in Al Hoceima (video)

Khalid El Bachrioui: Gevlucht uit Nederland en beschermd door Marokko (video)

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.