Parlementslid: Budget nieuw te bouwen ziekenhuis in Nador geannuleerd

Het parlementslid Laila Ahkim uit de provincie Nador heeft gezegd dat het nieuw te bouwen ziekenhuis, waarvan de vorige minister van Gezondheid, Hossein El Wardi, officieel het starschot gaf in 2017, er niet meer komt omdat het budget dat daarvoor bestemd was een andere bestemming krijgt door een besluit van de huidige minister Anas Doukkali.

De politica zegt dat Anas Doukkali het budget heeft geannuleerd en de verantwoordelijkheid voor de bouw van het ziekenhuis onder een andere ministerie bracht. Laila Ahkim voegt eraan toe dat deze minister de inwoners van Nador hiermee uitlacht/(voor de gek houdt), aldus de regeringsgezinde Nadorcity.

Het ministerie van Gezondheid gaf in 2017 het startschot voor een nieuw ziekenhuis in de provincie om overbevolking in het enige provinciaal ziekenhuis te verminderen. Het nieuw ziekenhuis zou in de stad Selouane komen en zo’n 40 miljoen euro kosten.

Marokko gebruikte toen dit project voor propaganda en om te voorkomen dat de Riffijnse volksbeweging meer steun krijgt in deze provincie. Het regime kondigde aan dat het ziekenhuis gebouwd zal worden op een oppervlakte van 26.000 vierkante meter en dat het een capaciteit zal hebben van 250 bedden, waarvan 30 bedden bedoeld zijn voor kankerpatiënten.

Laila Ahkim vraagt alle politici van de provincie Nador zich te verenigen om druk uit te oefenen op de minister om het ziekenhuis alsnog te realiseren.

Het ministerie van Gezondheid kondigde in 2017 aan dat het ziekenhuis in 2020 klaar zou zijn, maar de werkzaamheden zijn tot nu toe niet begonnen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.