Partij Akhannouch mobiliseert diaspora voor Marokko

De RNI-parlementariër en lid van de Marokkaanse organisatie Wereld-Marokkanen, Faten El Ghali, nam deel aan een bijeenkomst in Andalusië georganiseerd ter viering van de annexatie van de Westelijke Sahara en de Onafhankelijkheidsdag.

”Tijdens deze viering bevestigden de leden van de Marokkaanse gemeenschap dat de Onafhankelijkheidsdag de samenhang van de troon en het volk belichaamt, en een symbool is van de eenheid van de verschillende componenten van de Marokkaanse samenleving, waaraan gevoelens van trots van het Koninkrijk worden geuit, om de nationale zaak te verdedigen, onder leiding van Zijne Majesteit Koning Mohamed VI”, staat te lezen op de website van RNI.

In haar toespraak bij deze gelegenheid wees Al-Ghali erop dat deze viering de basis legt voor de lancering van toekomstige ‘culturele steun’ in de ‘ontvangende landen’. ”Dit in lijn met het ontwikkelingsmodel onder leiding van Zijne Majesteit Koning Mohamed VI, moge God hem bijstaan”, voegde ze toe.

De Marokkaanse politica benadrukte ”het belang van de nationale feestdagen voor Marokkanen in het buitenland, als een gelegenheid om geschiedenis van strijd en binding tussen de glorieuze Allawitische troon en het Marokkaanse volk”.

Al-Ghali herhaalde de mobilisatie van de Marokkaanse gemeenschap in Spanje. ”De Wereld-Marokkanen staan achter Zijne Majesteit de Koning om de nationale zaak in de ontvangende landen en in internationale fora te verdedigen. Het verenigen van de gelederen van de Marokkaanse gemeenschap is belangrijk om de politieke successen te behalen” aldus de Marokkaanse parlementariër.

De artijgenoot van Aziz Akhannouch ging in op een aantal kwesties en zorgen die de leden van de Marokkaanse gemeenschap in de diaspora bezighouden. Zij beloofde haar inspanningen te verdubbelen om hun problemen op te lossen vanuit haar positie als parlementariër en lid van de diaspora.

Lees ook:

Gemeente Amsterdam faciliteert propagandafeesten Marokkaans consulaat

Nederland als 13e regio van Marokko in de ogen van de ambassade

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.