Pas geasfalteerde weg in Nador weer opgegraven

De weg die Azghenghane met Nador verbindt werd drie maanden geleden geasfalteerd. De weggebruikers waren blij dat de werkzaamheden na vele vertragingen eindelijk voorbij waren.

De blijdschap van de Nadorianen duurde echter niet lang. Slechts drie maanden na het asfalteren werd de weg in verschillende plaatsen opgegraven om afvoerkanalen voor regenwater te plaatsen.

De inwoners van de Riffijnse provincie zijn woedend op het verspillen van hun belastinggeld door de autoriteiten. De kuilen die achter zijn gelaten door de werkzaamheden zorgen ook voor overlast voor de weggebruikers. Afgelopen donderdag heeft een van die kuilen het verkeer voor een lange periode verstoord nadat de band van een bus erin kwam vast te zitten.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd in de regio. De Riffijnse volksbeweging had daar ook aandacht aan besteed, ‘het aanleggen van stoepen en het weer afbreken van stoepen’ werd een bekende leus van de betogers.

In Ait Bouayach werd een weg twee keer geasfalteerd en opgegraven (geasfalteerd, opgegraven om riool te plaatsen, geasfalteerd, weer opgegraven om drinkwaterkanalen te plaatsen). Op papier lijkt het alsof de staat van de weg op vooruit is gegaan, maar in de realiteit werd het geld verspild en eindigde het volk met een weg vol kuilen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.