Patiënten Al Hoceima moeten wachten op nieuw ziekenhuis voor MRI-scanner

Parlementariër Najwa Koukouss heeft een vraag gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, over het gebrek van een MRI-scanner in het ziekenhuis van Al Hoceima. In haar vraag benadrukt de politica dat het leed van de patiënten op deze manier verergert wordt, met name kankerpatiënten.

Koukouss zei ook dat deze patiënten doorverwezen worden naar ziekenhuizen in Fez, Rabat en Oujda. ‘Dit brengt extra leed en kosten met zich mee’, voegt zij eraan toe.

Najwa Koukouss vroeg Khalid Ait Taleb welke maatregelen zijn ministerie heeft ondernomen om een MRI-scanner te halen naar Al Hoceima.

In zijn antwoord zei Ait Taleb dat zijn ministerie bezig is met de aanschaf van een MRI-scanner voor het nieuwe ziekenhuis dat nog open moet gaan. Dit ziekenhuis zal volgens regimegezinde media pas over twee a drie jaar open gaan.

Een van de eisen van de Riffijnse volksbeweging is de verbetering van de gezondheidszorg in de provincie die gemilitariseerd is sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1958/1959. Duizenden Riffijnen werden gearresteerd en/of gemarteld, minstens één betoger werd doodgeschoten en activisten zoals Nasser Zefzafi en Mohamed Jelloul zitten nog steeds vast.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.