Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Een groep Nederlandse activisten zijn een petitie gestart om de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok onder druk te zetten alsnog de Marokkaanse ambassadeur in Nederland te ontbieden.

De actie komt na de onterechte vonnissen van afgelopen vrijdag tegen de vreedzame activisten van de Riffijnse volksbeweging. Lilianne Ploumen (PvdA) en Sadet Karabulut (SP) hebben Blok gevraagd om de gang van zaken te veroordelen, op te roepen tot vrijlating van politieke gevangenen en de Marokkaanse ambassadeur te ontbieden. De minister antwoordde negatief.

Aan de petitie is de volgende tekst gekoppeld:

”Marokkaans hof van beroep in Casablanca houdt de lange gevangenisstraffen tegen leiders van de protestbeweging in de Rif (Hirak) in stand. In juni vorig jaar werden tientallen van hen veroordeeld tot celstraffen tot twintig jaar voor het eisen van basale rechten zoals een ziekenhuis en een universiteit. In totaal kregen de ruim 50 activisten (in Oukkacha-gevangenis alleen) meer dan 300 jaar samen.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok weigert stappen te ondernemen om druk uit te oefenen op het Marokkaanse regime om deze tientallen onschuldige activisten vrij te laten.

De minister kiest duidelijk voor economische belangen! Het is daarom aan ons, het volk, om druk uit te oefenen op Stef Blok en hem duidelijk te maken dat hechte banden met zulke dictaturen een schandvlek zijn!

Daarom eisen wij als Nederlanders dat de vertegenwoordiger van dit dictatoriaal regime (de ambassadeur) wordt ontboden om duidelijk te maken dat Nederland geen plek heeft voor degenen die de mensenrechten aan hun laars lappen!”

 

Link naar de petitie

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.