Plagiaat om handlanger van het regime te promoten!

Het regimegezinde Hespress heeft een korte video gemaakt over de handlanger van het regime Hicham Elfaquih omdat hij een cafetaria zou hebben geopend waarin de klanten gratis boeken kunnen lezen.

Maar de onderneming en het idee zijn helemaal niet van de handlanger Hicham! De onderneming en het idee zijn van de ex-politieke gevangene Mustafa Bouhni die twee jaar heeft vastgezeten voor de protesten in 2011 in Ait Bouayach.

Mustafa Bouhni heeft in een verklaring gezegd dat Hicham de foto’s zonder toestemming heeft genomen en gepubliceerd op zijn tijdlijn. Een dag daarna kwam de handlanger van het regime bij Bouhni en vroeg hem dat een andere spreekbuis, Achkayen, hem wilde interviewen over zijn cafetaria en idee. De Riffijnse activist weigerde omdat Achkayen niet onafhankelijk is en liet Hicham duidelijk weten dat hij onmiddellijk moest stoppen met zijn onderneming te misbruiken om zichzelf te promoten.

Bouhni, een hoogopgeleide werkloze die actief deelnam aan de Riffijnse volksbeweging, zegt dat hij een simpele zaak heeft in Ait Bouayach en dat het aantal boeken rond de 20 is. Bouhni zegt de zaak te zijn gestart om een inkomstenbron te genereren. ”De mini-bibliotheek begon ik om het lezen te bevorderen onder de klanten, met name de scholieren”, aldus Mustafa Bouhni.

Hespress heeft hier echter een ander verhaal van gemaakt. Volgens de spreekbuis van Rabat zijn de zaak en het idee van de handlanger Hicham. Hespress, die Hicham ”de mooie leraar” noemt, meldt erbij dat de handlanger een koninklijk onderscheiding kreeg.

Hicham Elfaquih was een werkloze monarchist die jarenlang probeerde om banden te smeden met de lokale Marokkaanse ambtenaren in Ait Bouayach, met name degenen die actief zijn in het repressieapparaat. Toen de Riffijnse volksbeweging kwam greep hij de kans om zijn trouw te bewijzen. Hicham viel constant de Riffijnsen activisten aan. Hij en een andere handlanger kregen de opdracht en geld van het regime om een muziekfestival te organiseren om de protesten van de Riffijnse volksbeweging te verstoren. De Whatsapp-audio’s waarin de handlangers hun plannen bespraken lekten uiteindelijk uit. In ruil voor zijn diensten kreeg Hicham een baan als leraar, door het uitbreken van de volksbeweging creëerde het regime duizend banen in het onderwijs in een poging de wind uit de zeilen van de volksbeweging te nemen.

Sinds hij leraar is gebruikt Elfaquih zijn jonge leerlingen om zichzelf te promoten en donaties te ontvangen uit het binnen- en buitenland. De handlanger werd ook beloond door Mohamed VI met een onderscheiding.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.