Polisario beschiet Guerguerat met rakketten

Foto uit het archief

Het Saharaanse leger heeft afgelopen nacht de grensovergang Guerguerat bestookt met 4 raketten, melden internationale media waaronder France24 en Al Jazeera. Het officiële persbureau van de Westelijke Sahara meldde ook dat er aanvallen waren op de 2720 kilometer lange Marokkaanse barrière.

Een hoge Marokkaanse ambtenaar in Rabat zei tegen persbureau AFP: ”Guerguerat werd beschoten, maar het had geen invloed op de hoofdweg, het verkeer werd niet gestoord.”
“Er is een wens om een propagandaoorlog te creëren, een mediaoorlog, over het bestaan van een oorlog in de Sahara”, maar “de situatie is normaal”, zei de Marokkaanse ambtenaar.

Op sociale media circuleren echter audio’s van bezorgde Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs die de beschieting hebben meegemaakt en hun collega’s waarschuwen het gebied te vermijden.

Het Marokkaanse leger nam de grensovergang Guerguerat op 13 november 2020 in. De Saharaanse regering maakte toen bekend dat de Marokkaanse aanval op Guerguerat de staakt-het-vuren tussen beide landen heeft doen vallen en dat de oorlog is hervat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.