Politicus veroordeeld na Facebookbericht over dode door vaccinatie

De rechtbank van Tanger heeft gisteren Youssef Ben Aissaoui veroordeeld tot vijf maanden voorwaardelijke straf. Daarnaast moet hij in totaal 12.000 dirham betalen.

De politicus werd vervolgd nadat hij een verklaring van zijn partij ‘Parti de la Renaissance et de la Vertu’ op zijn tijdlijn deelde. In de verklaring vraagt de partij een onderzoek naar een studente die overleed nadat ze gevaccineerd werd.

Ben Aissaoui werd vervolgd voor ‘het publiceren van vals nieuws en onware feiten die de openbare orde zouden verstoren en paniek onder mensen zouden veroorzaken, aanzetten tot schending van de noodtoestand en het verspreiden van valse beschuldigingen met de bedoeling het privéleven van mensen in gevaar te brengen en hen te belasteren’.

De politicus ontkende alles en zei tegen de rechter dat hij de verklaring van zijn partij heeft gedeeld op zijn tijdlijn. Ben Aissaoui zei dat de verklaring van de partij kwam nadat de media berichtten over de dood van de studente.

Het Openbaar Ministerie vroeg Ben Aissaoui wat er bedoeld werd met de zin ‘we houden de regering verantwoordelijk voor alle protesten als gevolg van haar arbitraire beslissingen‘ in de verklaring. De politicus antwoordde dat de zin in de vorm van advies kwam en geen bedreiging was en dat het normale taalgebruik is voor verklaringen van politieke partijen.

De rechter oordeelde dat Ben Aissaoui schuldig is aan de aantijgingen waarvoor hij vervolgd werd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.