Politie arresteert moeder voor uithuwelijken 16-jarige dochter

De politie in de Spaanse stad Estepona heeft een 31-jarige Marokkaanse moeder gearresteerd voor het uithuwelijken van haar 16-jarige dochter aan een Marokkaanse burger wonend in Kenitra.

De Spaanse krant La Opinion de Malaga meldde dat de moeder haar dochter dwong te trouwen met een man die 12 jaar ouder is dan zij. De krant meldt dat het onderzoek gestart werd toen de dochter een klacht indiende dat ze gedwongen wordt te trouwen met iemand die zij niet kent.

De ouders zouden volgens de krant een ”economisch akkoord” hebben bereikt met de 28-jarige man uit Kenitra. De laatste zou ook smeergeld hebben betaald aan een ambtenaar om het huwelijk te voltooien. Op papier staat in de Marokkaanse wet dat ”de vrouw 18 jaar moet zijn om te trouwen, tenzij de rechter anders oordeelt”. In de realiteit wordt het gedeelte ”tenzij de rechter anders oordeelt” gebruikt om minderjarige meisjes te huwen aan wie smeergeld betaalt.

Het meisje weigerde naar Marokko te gaan en de bruiloft bij te wonen. Waarna de ouders haar dreigden in Marokko achter te laten zonder haar Spaanse verblijfsdocumenten. Het meisje stapte naar de politie, na het verhoor werd zij geplaatst in een kinderbeschermingscentrum. De moeder wordt vervolgt voor ”dwang en verwaarlozing van ouderlijke plichten en rechten”, aldus Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.