Politie Nador vernietigt gips in plaats van cocaïne

Foto ter illustratie

Twee agenten van de gerechtelijke politie worden vervolgd voor het verruilen van in beslag genomen cocaïne met gips voordat het vernietigd werd.

Het drugs werd in Nador vernietigd in het bijzijn van een commissie onder leiding van het openbaar ministerie. De commissie werd getipt dat de twee agenten de cocaïne hadden gestolen en dat ze het verruild hadden met gips, meldt Altpresse die citeert uit een artikel in de Marokkaanse krant Al Massae.

Toen de brand uitdoofde bleek dat het gips, dat cocaïne moest voorstellen, niet werd verbrand. Het spul werd onderzocht en bleek dat het gips was en geen cocaïne.

Het openbaar ministerie startte een onderzoek en arresteerde twee verdachten. De twee moeten voorkomen in de rechtbank van Fes.

Arif News heeft eerder gesproken met een getuige uit de provincie Al Hoceima die gedwongen werd door de Marokkaanse politie om drugs en alcohol voor ze te verkopen. De jongeman, wiens naam wij niet gaan noemen voor zijn veiligheid, kreeg in beslag genomen alcohol en hasj van de politie om te verkopen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.