Politie ziet Amerikaan aan voor sub-Saharaan en de laatste vertelt over hun racisme

De Amerikaan Timothy Hucks werd op 21 maart jl. gearresteerd in de hoofdstad Rabat tijdens een politierazzia tegen sub-Saharaanse migranten, gesponsord door Europees geld, en werd verplaatst naar Beni Mellal.

De Amerikaan werd aangezien voor een sub-Saharaanse migrant. Toen hij de agenten meerdere malen vertelde dat hij een Amerikaan was werd hij uitgelachen. Timothy Hucks werd in het politiebureau uitgemaakt voor terrorist en lid van ”Boko Haram”. Na een tijd te hebben gezeten in een ruimte die hij als omschreef als vies en donker arriveerde een groep Marokkaanse hulptroepen. De Amerikaan en zo’n dertig donkere mannen werden in een bus geladen en vertrokken naar een onbekende bestemming.

Timothy Hucks wist gedurende de reis niet waar hij naar toe wordt gebracht noch de reden waarom hij überhaupt gearresteerd werd. De Amerikaan vertelt dat de hulptroepen de passagiers die over de kou of honger klaagden sloegen.

Eenmaal aangekomen in Beni Mellal werd hen verteld de bus te verlaten. De hulptroepen en de bus vertrokken zonder enige uitleg te geven. Timothy Hucks zegt dat hij tien dollar had waarmee hij een buskaartje kocht om terug te keren naar zijn appartement in Rabat. Na deze ervaring ontweek de Amerikaan de Marokkaanse politie zo vaak mogelijk.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.