Politieagent doodt 2 burgers in Casablanca (video)

Afgelopen zondag heeft een Marokkaanse agent een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw in koelen bloede neergeschoten op straat in Casablanca. Het motief is tot nu toe niet bekend.

Vandaag meldde Hespress dat de agent opgepakt werd in Cabo Negro in de buurt van Tetouan. De agent is in hechtenis geplaatst voor verhoor, samen met zes anderen die direct betrokken waren bij de moord of verkeerde informatie doorgaven.

Uit angst voor protesten in de grootste stad van het land, kwam de politie gisteren met een verklaring waarin ze toegaven dat de agent ”ernstige professionele en juridische schendingen pleegde tijdens deze interventie”. De verklaring beloofde ook een ”diepgaand onderzoek”.

Het laatste wordt vaak beloofd zonder daadwerkelijke resultaten te zien. Toen Mohsin Fikri eind 2016 verpletterd werd in een vuilniswagen in Al Hoceima werd ook een ”diepgaand onderzoek”’beloofd. De hoogste straf in deze zaak was echter 8 maanden gevangenis! Voor het vervalsen van officiële documenten en niet voor de moord op de Riffijnse visverkoper!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.