Politiek in Marokko: Leden PAM willen open cheques terug

Gemeenteraadsleden van de politieke partij ‘Parti authenticité et modernité’ (PAM) in Ait Bouayach hebben gedreigd openlijk te spreken over de wanpraktijken binnen hun partij als zij hun open cheques niet terug krijgen.

Deze cheques moesten ze signeren om posities te krijgen in de partij. De cheques dienen als ‘waarborg’ voor de partij om zeker te zijn dat ze niet van partij switchen. In ruil hiervoor ‘wordt ervoor gezorgd’ dat deze leden genoeg stemmen krijgen om de partij in de gemeenteraden te vertegenwoordigen. Als de figuren toch besluiten van partij te veranderen wordt de cheque ingevuld met een groot bedrag en ingediend bij de rechtbank. Omdat de eigenaar ervan dat bedrag niet kan betalen zal hij belanden in de gevangenis.

Dalil Rif meldt dat een politicus inmiddels zijn open cheque terug kreeg nadat hij gedreigd had de gemeenteraadvergadering van Ait Bouayach te saboteren en geheimen openbaar te maken.

Deze open cheques zouden in het bezit zijn van Mohamed El Hammouti, een van de kopstukken van PAM in Al Hoceima. El Hammouti is in een mum van tijd miljonair geworden door zijn betrokkenheid bij de onroerend goed maffia in Al Hoceima.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.